SKYGGELIV - en lille bog om det underfulde

Foto: Leif Tuxen

Med fascination, indlevelse og undren møder Henrik Wivel en række af verdenskunstens storværker. En lille bog med stor tankekraft om forholdet mellem kunst og eksistens.

SKYGGELIV rummer tolv smukke essays om mødet med kunstens og litteraturens storværker – af bl.a. Goya, Caravaggio, H.C. Andersen, Yves Klein, Hjalmar Söderberg og Eva Ström – og om kunstens særlige evne til at vække undren.

På elegant vis trækker HENRIK WIVEL forbindelseslinjer mellem kunsten og det underfulde, som beriger vores eksistens. Teksterne befinder sig i krydsfeltet mellem tro og viden og tillader sig at være essays i klassisk forstand – det vil sige forsøg, vurderinger og fortolkninger af forskellige former for kunst og af den virkelighed, kunsten på den ene side er indlejret i og på den anden side stræber efter at overskride.

HENRIK WIVEL (f.1954) er dr.phil., forfatter og kritiker. Han har skrevet talrige bøger og essays om digtning, billedkunst, musik og film og har i en årrække arbejdet som kulturredaktør og skribent ved Berlingske, Weekendavisen og Kristeligt Dagblad.

SKYGGELIV
- en lille bog om det underfulde
117 sider, illustreret og indbundet, 199,95 kr.
Udkommer onsdag den 27. august 

HENT PRESSEBILLEDER HER