I TID OG EVIGHED

Lisbeth Smedegaard Andersens salmeværk er et af de mest markante i nyere tid. Nu samles over 100 af hendes salmer og sonetter i en pragtudgivelse, der samtidig markerer forfatterens 80 års fødselsdag.

LISBETH SMEDEGAARD ANDERSEN er blandt vor tids væsentligste salmedigtere, og gennem mere end 30 år har hun beriget salmeskatten, blandt andet med hele syv salmer i Den Danske Salmebog. I TID OG EVIGHED samler et omfattende udvalg af hendes salmer i én udgivelse, der belyser kirkeår, kalenderår og gudstjeneste, altså det evigt tilbagevendende i både menneskeliv og kristenliv.

Med sit afsæt i eksistensteologien, sin sjælesørgeriske erfaring og en særegen lyrisk sans evner Smedegaard Andersen at favne både himmelrummets dybder og den enkeltes livserfaring. Hendes blik for menneskets tvivlrådighed såvel som det kristne evangeliums kraft har fundet et poetisk udtryk, som for mange er blevet særdeles værdifuldt.

I TID OG EVIGHED gengiver ikke alene salmerne samt den uomgængelige påskesonetkrans Nu lægger vinden sig i verdens haver, men anføres med melodilinje og becifringer, så det både er en digtbog og en sangbog. Bogens årscyklus suppleres af KIRSTEN KLEINs intense fotografier, mens sonetkransen klædes af PETER BRANDES’ stilfærdigt smukke litografier. En sand pragtudgivelse, der udkommer på forfatterens årsdag den 30. september.

LISBETH SMEDEGAARD ANDERSEN er kunsthistoriker, teolog og forfatter, bl.a. til de stærkt roste tidsbilleder Skrædderen (2011) og Det begyndte med Jomfru Sørensen (2012). Hun har senest skrevet den smukke Huset med de mange boliger – ny dansk kirkekunst (2013).

HENT PRESSEBILLEDER HER

I TID OG EVIGHED
Salmer og sonetter
Af Lisbeth Smedegaard Andersen
Illustreret af Kirsten Klein og Peter Brandes
204 sider, 299,95 kr.

Udkommer den 30. september 2014