VIDNER FRA HOLOCAUST

Få kvinder har fortalt om overlevelse i nazisternes kz-lejre. Med VIDNER FRA HOLOCAUST står 10 jødiske kvinder frem og fortæller om de grusomheder, de blev udsat for under folkemordet.

Få kvinder har fortalt deres historie om overlevelse i nazisternes kz-lejre. Det skyldes den grusomhed, at der blandt de få overlevende var langt færre kvinder end mænd. Desuden har de fleste overlevende kvinder frem til en sen alder været tavse om, hvad der skete med dem.

De ti beretninger er fortalt til professor i litteratur ved Universitetet i Oslo JAKOB LOTHE. Lothe har suppleret kvindernes fortællinger med udførlig ordliste samt en grundig indføring i de historiske rammer, hvilket i særlig grad åbner bogen for læsere, der ikke måtte have stor forhåndsviden om holocaust.

„Hvorfor overlevede netop jeg? Jeg ved det ikke, og jeg kan ikke give nogen tilfredsstillende forklaring. Men jeg ved, at det, jeg har på hjerte, må fortælles til nye generationer og formane dem til ikke at glemme det, der skete. Vi må ikke blive naive. Auschwitz blev planlagt af mennesker og bygget for at tage livet af mennesker i et industrielt folkemord. Vi, der overlevede, har pligt til at vidne om ugerningerne, så længe vi kan.” Blanche Major, fra bogen

VIDNER FRA HOLOCAUST
10 kvindeskæbner
Af Jakob Lothe
260 sider, 249,95 kroner

HENT PRESSEBILLEDER