Den åbne vej - en rejse med Dalai Lama

Verdensmanden med de politiske ambitioner og den dedikerede buddhistmunk. Foto: AFP Denmark

"Den åbne vej" bringer os både rundt om Dalai Lama og ind i hjertet af hans mission.

En far fortæller sin 4-årige søn alverdens godnathistorier. For drengen er der én historie, der særligt skiller sig ud: Historien om en lille dreng, der flygter fra sit land for at blive en slags konge i eksil. Som den eneste af de mange historier er denne sand. Den handler om en af faderens nære venner. Gennem hele sin opvækst hører Pico Iyer på den måde om Dalai Lama.

Fra det første møde med Hans Hellighed, da Iyer er 17 år, er hans skæbne knyttet til den tibetanske leder. Nu, mere end 30 år senere, fortæller han i Den åbne vej sin udgave af historien om den lille dreng, der måtte flygte fra sit land.

Den åbne vej viser os et fuldt billede af Dalai Lama. Her er verdensmanden med de politiske ambitioner, og her er den dedikerede buddhistmunk, der hver morgen mediterer i timevis og i øvrigt er hunderæd for at tale for ældre munke de ved så meget mere end han! Og her er Vestens misforståelser af Dalai Lama, tibetanernes udnyttelse af ham og dybe indsigter i konflikten mellem tibetanerne og kineserne. En konflikt, der med årets OL i Beijing er så aktuel som nogensinde.

Sagt om bogen
Vidunderlig lille bog. Washington Post

"Et skarpt, lidenskabeligt blik på et enestående liv." - The New York Times

Brillant kombination af forfatter og emne. Publishers Weekly

Non fiction af højeste karat: Fascinerende og dybdeborende. Kirkus Reviews

Pico Iyer (f.1957) har skrevet for Time Magazine, The New Yorker, The New York Times, Los Angeles Times og Financial Times gennem mere end 20 år og er forfatter til en række bøger.

Den åbne vej
Isbn 978-87-7467-028-5

Pris 269,-
278 sider
Hæftet
1. udg., 1. oplag 

Dalai Lama, Den åbne vej, Pico Iyer
Dalai Lama, bog, Den åbne vej - Dalai Lamas globale rejse, Pico Iyer.