Kom og vær mit lys

Hun var en af det 20. århundredes allerstørste religiøse personligheder, men i en række breve til venner beskrev moder Teresa, hvordan hun oplevede, at Gud ikke hørte hende, når hun bad. – Foto: .

"Kom og vær mit lys" fortæller historien om Moder Teresa og rummer breve, hun gennem et langt liv skrev til sin familie, sine medsøstre og sine sjælesørgere. Brevene er fulde af stærke følelser, tro og anfægtelse, lys og mørke. De viser os, at en helgen er et menneske. Og at selv en helgen må kæmpe med livets store spørgsmål.

KØB DENNE BOG

Da prinsesse Diana døde den 31. august 1997, blev hun hurtigt gjort til en helgen. Men få dage før var en anden helgen død: Kærlighedens Missionærer, der arbejdede blandt verdens fattigste, mistede, efter mere end et halvt århundrede, sin stifter, inspirator og ansigt udadtil, Moder Teresa.

Fra en opvækst i en albansk familie i Jugoslavien drog den unge Gonxha Agnes Bojaxhiu i 1929 til Indien for at indtræde i Loretoordenen. Knap 20 år senere brød hun ud og startede Kærlighedens Missionærer. Arbejdet blandt de allerfattigste i Calcuttas gader blev snart verdenskendt, og i 1979 modtog Moder Teresa Nobels Fredspris.

Igennem hele sit liv havde Moder Teresa en inderlig tro på Gud. Som ung fik hun flere åbenbaringer, men som årene gik, blev der længere og længere imellem. Og da hun modtog Nobelprisen havde hun i mange år kendt til en afgrundsdyb uro. Hvor var Gud i al fattigdommen? Og hvor var han i Moder Teresas liv?

Kom og vær mit lys er redigeret af Brian Kolodiejchuk, der er leder af The Moder Teresa Centre og siden sit første møde med Moder Teresa i 1977 har beskæftiget sig med en af det 20. århundredes allerstørste personligheder.

Citat
Hvis jeg nogensinde bliver en helgen vil jeg helt sikkert blive en mørkets helgen. Jeg vil konstant være væk fra himlen for at tænde lys for dem, der sidder i mørke på jorden.
- Moder Teresa

Kom og vær mit lys
ISBN 978-87-7467-025-4

299,-
370 sider
Indbundet
1. udg., 1. oplag

Omslag: Alette Bertelsen, Imperiet
Oversættelse: Mette Tvermoes

Læs også

- Interview med Fader Brian Kolodiejchuk i Kristeligt Dagblad
- Anmeldelse af Kom og vær mit lys i Kristeligt Dagblad

Moder Teresa, Kom og vær mit lys.