Mandelas sejr - kampen der skabte en nation

- Foto: Foto: Lionel Healing.

I maj 1994, for nøjagtig 15 år siden, blev Nelson Mandela efter 27 års fængsel Sydafrikas præsident og besvarede spørgsmålet

Men på dette kritiske tidspunkt i landets historie var alt stadig dybt kaotisk, og Sydafrika stod på randen af en borgerkrig. Vejen til fred gik over en legenda-risk rugbykamp!

I MANDELAS SEJR fortæller journalisten John Carlin den utrolige historie om dén kamp, der skabte det nye Sydafrika. Mandelas livslange kamp er udgangspunktet men alle tråde samles den sommerdag i 1995, da Mandela trækker rugby-landsholdets forhadte grønne trøje over hovedet.

For den dag synger de hvide rugbyspillende muskelbundter for første gang den sorte nationalsang, Nkosi sikelel iAfrika. Og den dag overrækker Mandela VM-trofæet til sine hvide landsmænd. Et trofæ, der skabte en nation.

MANDELAS SEJR har vakt stor opsigt, og Clint Eastwood instruerer filmatiseringen med bl.a. Morgan Freeman og Matt Damon.

JOHN CARLIN var fra 1989-1994 The Independents korrespondent i Sydafrika og har siden da bevaret kontankten til Nelson Mandela. Han er i dag bosat i Barcelona og skriver for El Pais.

John Carlin
MANDELAS SEJR KAMPEN DER SKABTE EN NATION
Isbn 978-87-7467-034-6
288 sider, 299 kr.
Indbundet

En intens, gribende og kraftfuld bog, der kaster lys over et øjeblik fyldt af håb, ikke kun for én nation, men for hele verden.
Daily Express

"Mandelas sejr" af John Carlin. - Omslag: Harvey Macaulay/Imperiet Foto: Harvey Macaulay/Imperiet