H.C. Andersens kærlighedseventyr

Smuk udgivelse samler ni af H.C. Andersens bedste eventyr om kærligheden i alle dens afskygninger. Illustreret af Esben Hanefelt Kristensen og med forord af Benny Andersen.

H.C. ANDERSEN selv havde ikke megen held i kærlighed. Han var stormende forelsket mindst to gange i kvinder, der – desværre for ham – havde lovet sig væk til anden side. Som eventyrdigter havde han også altid smag for det tragiske og grufulde, selv når han sværmede for det søde og romantiske som i ”Tommelise”. Her lader han den stakkels Tommelise blive bortført af hæslige skabninger, der ikke har sans for hendes ynde og rette natur. Dog bliver hendes tålmodighed og stræben efter ægte kærlighed belønnet til sidst, da hun har udstået sine trængsler. ”Kærestefolkene” handler til gengæld om en mere forbigående form for forelskelse, der ikke tåler, at Toppen og Bolden skal vente på at kunne få hinanden. Engang imellem kunne H.C. Andersen også blot være humoristisk og underfundig, som når mutter konstaterer, at ”Hvad fatter gør, det er altid det rigtige.”

Billedkunstner ESBEN HANEFELT KRISTENSEN indfanger med sin poetiske og farverige stil alle facetter af H.C. Andersens eventyr. Forfatter og digter BENNY ANDERSEN indleder udvalget med et forord.

H.C. ANDERSENS KÆRLIGHEDSEVENTYR samler de smukkeste, mest romantiske, men også mest tragiske og triste fortællinger om kærlighed mellem kærestefolk, ægtefolk, forældre og børn – og mellem dem, som ikke kan få eller vil have hinanden.