Martin Luther PB

”Intet mindre end fremragende”
Weekendavisen
Grundig, indsigtsfuld og suveræn
Information
Vil formentlig blive stående i årtier som det autoritative værk om reformatoren
6 stjerner - Jyllands-Posten

Den tyske historiker Heinz Schillings monumentale hovedværk om reformatoren i ny udgave med forord af Uffe Østergaard. ”Bør læses af alle med interesse for Vestens historie”, skrev Jyllands-Posten, da bogen udkom første gang i 2014.

Martin Luther har spillet en afgørende rolle i Europa mellem middelalder og modernitet. I et svimlende arbejdsraseri og med stor sans for alliancer udfordrede han kejseren, kirken og paven. Det, der begyndte som et teologisk opgør med den katolske afladstanke, blev hurtigt et politisk og socialt oprør, som spredte sig ud over det tyske rige og kom til at ændre Europa for altid. Med Reformationen fulgte ikke bare en ny forståelse af kirke og kristendom, men også af samfundsindretning, familieliv og menneskesyn.

Med stor indlevelse og på baggrund af mange års forskning beskriver Heinz Schilling mennesket og rebellen Luther som en aktør i et storslået drama om religion og dens rolle i en verden præget af store forandringer og opbrud. udfordrede børn, der kæmper mere med livet.

HEINZ SCHILLING (f. 1942) er mangeårig professor i historie ved Humboldt-Universität i Berlin og forfatter til en række anerkendte værker om europæisk historie.