Den natmørke sø. At være mor i sorgens landskab

Foto: Nathan Phillips

Personlig og altopslugende fortælling om år ét efter at have mistet et barn.

Liz Tichenor er som ung og nyuddannet præst flyttet til Tahoesøen i de amerikanske Sierra Nevadabjerge med sin mand og datter, og de har netop fået en søn. Alt virker godt og rigtigt, men pludselig en nat rammes parret af alle forældres værste mareridt: Deres seks uger gamle baby holder op med at trække vejret. Der er intet at gøre, og næste morgen vender de hjem fra hospitalet med en tom autostol.

Den natmørke sø er en dybt personlig og altopslugende fortælling om år ét efter at have mistet et barn. Fortælleren falder ned i et bundløst mørke, men tvinger sig selv til hver dag at løbe, løbe, løbe for livet. Langsomt finder hun energi til at vende tilbage på arbejde, og endelig kan hun igen tage sig af sin datter.

Pludselig åbner der sig små sprækker i horisonten, som giver håb om, at livet trods alt holder fast, når man selv må give slip. Den natmørke sø beskriver moderskabets og forældreskabets dybe bånd og er en hyldest til den kærlighed og de venskaber, der kan vinde over sorgens mørke.

Liz Tichenor er en amerikansk præst først i 30’erne bosat i Berkeley, Californien. Den natmørke sø er baseret på egne erfaringer og oplevelser.