SURRENDER. 40 sange, én historie

Foto: John Hewson

Bono om kampen for at overgive sig til troen, musikken og kærligheden

Som en af de mest ikoniske musikere i vor tid har Bono allerede fået sin karriere omfattende dokumenteret. I SURRENDER skriver han imidlertid for første gang selv om sit bemærkelsesværdige liv og dem, han har delt det med. Med sin unikke stemmeføring bringer Bono os fra sin opvækst i Dublin, hvor han som 14-årig pludselig mistede sin mor, til U2’s usandsyn­lige vej mod at blive et af de mest indflydelsesrige rockband i verden og 20 års engagement i kampen mod AIDS og ekstrem fattigdom. Med åbenhjertig selvindsigt og befriende humor slår Bono dørene op til sit liv – og til den familie, de venner og den tro, som har støttet, udfordret og formet ham.

Undertitlen på SURRENDER, ”40 sange, én historie”, hentyder til bogens 40 kapitler, som alle er opkaldt efter en af U2’s sange. Derudover har Bono fremstillet 40 originale tegninger til SURRENDER.

Bono om SURRENDER:

”Da jeg begyndte at skrive bogen, var det mit ønske at gå i detaljer med det, jeg hidtil kun havde skitseret i sange. Med mennesker, steder og begivenheder i mit liv. Surrender (dansk: overgivelse) er et ord, der be­­tyder meget for mig. Når man som jeg voksede op i 1970’­ernes Irland med (i musikalsk forstand) knyt­næverne fremme, lå det ikke lige for at skulle overgive sig. Jeg nøjedes med at kredse om ordet, indtil bogen tog form i mine tanker.

At skulle overgive sig kræver ydmyghed, og det kæmper jeg stadig med. I bandet, i mit ægteskab, i min tro og i mit liv som politisk aktivist. SURRENDER er histo­rien om en pilgrims vandring på stedet ... Med en del morskab på vejen.“

BONO, født Paul David Hewson, har sammen med U2 fyldt stadioner i fire årtier. De har solgt 170 millioner plader og vundet 22 Grammyer samt talrige andre priser, heriblandt The Freedom of the City of Dublin og Amnesty Internationals Ambassadors of Conscience. Han bor i Dublin sammen med sin kone, Ali, og deres fire børn. SURRENDER er hans første bog.