Kristeligt Dagblads Forlag udgiver Bonos erindringer på dansk

Foto: John Hewson

Bono – kunstner, aktivist og forsanger i det irske rockband U2 – har skrevet erindringsbogen SURRENDER, som udkommer den 1. november 2022 verden over. I Danmark udgiver Kristeligt Dagblads Forlag bogen i Jakob Levinsens oversættelse under titlen: Surrender. 40 sange, én historie.

Som en af de mest ikoniske musikere i vor tid har Bono allerede fået sin karriere omfattende dokumenteret. I SURRENDER skriver han imidlertid for første gang selv. Med åbenhjertig selvindsigt og befriende humor slår Bono dørene op til sit liv – og til den familie, de venner og den tro, som har støttet, udfordret og formet ham.

Bono om SURRENDER:

”Da jeg begyndte at skrive bogen, var det mit ønske at gå i detaljer med det, jeg hidtil kun havde skitseret i sange. Med mennesker, steder og begivenheder i mit liv. Surrender (dansk: overgivelse) er et ord, der betyder meget for mig. Når man som jeg voksede op i 1970'ernes Irland med (i musikalsk forstand) knytnæverne fremme, lå det ikke lige for at skulle overgive sig. Jeg nøjedes med at kredse om ordet, indtil bogen tog form i mine tanker. At skulle overgive sig kræver ydmyghed, og det kæmper jeg stadig med. I bandet, i mit ægteskab, i min tro og i mit liv som politisk aktivist. SURRENDER er historien om en pilgrims vandring på stedet ... Med en del morskab på vejen."