Skal man tro på alt, der står i Bibelen? Og 9 andre spørgsmål til præsten

Præstens bedste svar på de mest almindelige spørgsmål om kristendommen

Kristian Bøcker er en erfaren præst. Derfor kender han også de spørgsmål, mennesker oftest stiller i forbindelse med dåb, vielser og begravelser, og når han underviser konfirmander, holder foredrag eller afholder studiekredse. Endelig er der spørgsmålene, som dukker op, når han er til fest og fortæller borddamen eller herren overfor, at han er præst.

I denne bog forsøger han ud fra disse spørgsmål, indvendinger og fordomme at beskrive, hvad kristendom er, hvad kirken og gudstjenesten skal til for, hvad der er rettesnor for den kristnes liv, og hvorfor det er godt at tro på Gud. Alle mennesker slår sig indimellem på livet eller gør sig nødvendige erfaringer. Mange savner imidlertid at kunne forstå egne oplevelser og følelser i et perspektiv, som letter byrderne ved at skulle være et enestående individ.

Som præst oplever Kristian Bøcker, at mange mennesker er oprigtig interesseret i, men også lidt famlende eller fremmede over for kirke og kristendom. Derfor gør han sig umage for ikke at skrive indforstået om det kirkelige eller teologiske, men at skrive ligefremt, varmt og humoristisk. Ofte tager han udgangspunkt i en velkendt situation eller et litterært citat.

Kristian Bøcker, født 1966, er uddannet teolog fra Aarhus Universitet. Han er tidligere højskolelærer og nuværende sognepræst i Jelling. Skriver en ugentlig satirisk klumme om aktuelle begivenheder i folkekirken for netmediet Kirke.dk.