Fælleden - ny roman af den prisvindende forfatter Robert Seethaler

På Fælleden i den fiktive tyske provinsby Paulstadt ligger flere generationer af byens borgere begravet. De har set byen vokse og forandre sig fra et lokalt landbrugssamfund til en moderne provinsby med indvandring og udkantsproblematikker. Nu vågner 29 af dem en sidste gang for at fortælle deres historie.

"Sjældent har en dødedans været så underholdende." ARD

"Robert Seethaler er en mester." DIE ZEIT

Hvis de døde kunne tale, hvad ville de så fortælle?

Heide Friedland opregner køligt sine syvogtres kærester og konstaterer tørt, at hun kun har elsket den ene. Læseren møder også ægteparret Robert og Martha Avenieu - hvorfor fik de ingen børn? Endelig forsvarer borgmesteren sine store visioner for det nye moderne fritidscenter, der ender med en menneskelig tragedie.

Fælleden tegner et flerstemmigt, munter, sarkastisk og poetiske portræt af et lille samfund, hvis udvikling tager livtag med verdenskrige, indvandring og urbanisering.

Robert Seethaler er født i Wien i 1966 og bor i dag i Berlin og i Wien. Han fik sit internationale gennembrud med romanen Et helt liv, der udkom på dansk i 2016, og som blev nomineret til den prestigefyldte Man Booker International Prize.