Åbne døre - erindringer om mennesker, jeg har mødt

Åbne døre er erindringskunst på højt niveau. Følg biskop Kjeld Holms møder med mennesker, der har forandret hans liv og lad dig forandre!

Mejeribestyrerens søn havde det ikke altid lige nemt. Når ostebedømmelsen gik faderen imod, rullede tunge skyer ind over barndomshjemmet. Og når mobningen var hårdest, trak de mørke skyer sammen i barnesindet. Men når lærerinden læste højt, eller når fodbolden røg i mål, var der glæde i både hjem og sind.

Siden fulgte studieårene i Århus med endeløse fester og studentikose diskussioner, som lagde grundstenen til livslange venskaber og livslang kærlighed. I disse år formedes også de holdninger, der har båret siden. Om betydningen af at møde sin næste med åbent sind. Om forhåbningen til Guds forsyn. Og om, at de to Gud og næsten aldrig kan skilles ad.

Der er varme og ømhed, livsindsigt og glæde i biskop Kjeld Holms møder med mennesker, der åbnede deres døre for ham fra landsbylæreren, fasteren og den udkårne til professoren, sognebarnet og politikeren. Og så er Åbne døre et billede af Danmark fra efterkrigstiden til i dag.

Kjeld Holm
ÅBNE DØRE -ERINDRINGER OM MENNESKER JEG HAR MØDT
Isbn 978 87 7467 054 4
200 sider, 249 kroner

. - Foto: stock exchange