117 symfonier

Pragtværk om symfoniens historie genlyder af passion og skaberkraft. Den første bog af sin art skrevet til et dansk publikum.

Symfonien er blevet kaldt kongen blandt alle musikkens genrer. Med sine raffinerede klange og udtryksformer er den i stand til at indfange alle menneskelivets følelser og stemninger – højder og dybder.

Peter Dürrfeld har udvalgt 117 mirakuløse orkesterværker fra symfoniens storhedstid for den musikinteresserede, som ønsker en dybere indsigt i de største komponisters tonesprog. Forfatteren lader den enkelte symfoni spille sammen med komponistens samlede værk og musikhistoriske placering.

Musikhistorien, fra wienerklassikken over romantikken til slutningen af 1900-tallet, bliver skildret som en del af den europæiske kunst, litteratur og historie i bredere forstand. Krige, herskere og muser dukker således op mellem satserne. De danske komponister Niels W. Gade, Carl Nielsen, Rued Langgaard og Per Nørgård sættes dermed ind i en større sammenhæng. Med denne bog vil de europæiske komponister til gengæld blive lyttet til og forstået med nye nuancer i de danske hjem og koncertsale. 

PETER DÜRRFELD, født 1942, er musikkritiker ved Kristeligt Dagblad og Mozartekspert. Tidligere har han bl.a. udgivet den anmelderroste bog Gud i musikken. 117 SYMFONIER udgives i samarbejde med musikfaglig konsulent MATHIAS HAMMER, der er uddannet pianist og ansat som programvært og musikformidler ved DR P2.