BEIJING LOVE STORY

Aktivistparret Zeng Jinyan og Hu Jia har i over 10 år spillet en helt central rolle i kampen for demokratisk frihed i Kina. Deres historie giver et rystende indblik i Folkerepublikkens brutale undertrykkelse af egne borgere.

I kampen for ytringsfrihed, demokrati og borgerrettigheder i Kina står ét par helt centralt: Zeng Jinyan (TIME Magazines top100 liste) og Hu Jia (EUs Sakharov-pris 2008).

Gennem mere end 10 år har deres ihærdighed, frækhed og gennemslagskraft på internettet provokeret de kinesiske myndigheder, og de har levet med chikane på åben gade, aflyttede telefoner, tæsk, husarrest, spontane afhøringer, tortur og fængsel.

BEIJING LOVE STORY fortæller parrets dramatiske historie fra miljø- og AIDS-aktivisme til et liv med husarrest og fængsel som online superstjerner for Kinas aktivistiske ungdom. Deres kamp og drømme er på godt og ondt udtryk for det moderne Kinas brutale, men også fremgangsrige historie fra Maos kulturrevolution i 1960’erne til i dag.

Sami Sillanpää (f. 1974) er udlandsredaktør på Finlands største avis, Helsingin Sanomat. Fra 2003-09 reporterede han fra Beijing, hvor han lærte Zeng Jinyan og Hu Jia at kende.

BEIJING LOVE STORY af Sami Sillanpää
329 sider, illustreret, 299,95 kr.
Udkommer fredag den 22. august

Hent pressebilleder her