5 steder du skal se i Paris

Under pave Benedikt XVI's besøg i Paris i 2008 blev kirken synlig i gadebilledet -som her foran Hôtel des Invalidades. - Foto: Eric Pouhier

Genopdag byernes by med rejseguiden "Troen går til Paris". Vi har spurgt forfatteren, Andreas Rude, om de 5 vigtigste ting at se

1. Notre-Dame

En af verdens mest berømte kirker i en af verdens mest berømte byer. Paris er utænkelig uden den. Når man har beundret katedralen udefra og indefra, kan man klatre de 422 trin op i tårnet til en fantastisk udsigt over hele byen.

Men hold pause i tårngalleriet efter de første 245 trin og se nærmere på de berømte skulpturer af kimærer og andre monstre.

2. Saint-Sulpice

Glem Dan Brown og hans fjollede bog og oplev Paris næststørste kirke på dens egne præmisser. Der er en herlig rumfornemmelse indenfor godt hjulpet af, at der er mere dagslys her end i mange andre af Paris kirker.

Gravmonumentet for teologen Langet de Gergy er ikke for små børn, men ellers en prægtig opvisning i barokkens skulpturkunst.

3. Rue du Bac

Kapellet for den Undergørende Medalje er et godt eksempel på massiv folkelig fromhed lige midt i Paris. Fotografen var mildt chokeret over at opleve mennesker, der i den grad trængte til Gud.

Men man kan roligt gå derind. Her er ingen spor af hysteri eller massepsykose, men en fredelig og andagtsfuld stemning. Turen til Paris får en helt ny facet.

4. Chapelle Expiatoire

For 200 år siden lå på dette sted Madeleine-kirkegården, som blev brugt som massegrav for ofrere for Rædselsherredømmet under den franske revolution. Og her blev også Louis XVIs og dronning Marie-Antoinettes guillotinerede lig kastet hen.

Stemningen i det elegante nyklassicistiske kapel er lidt sørgmodig, men ingen, der interesserer sig for Frankrigs historie, bør gå glip af et besøg.

5. Place des Vosges

De 4 x 9 næsten ens husfacader i røde og hvide mursten, der omgiver denne kvadratiske plads, gør place des Vosges til noget ganske særligt.

Her kan man tage en pause fra turistens travle program og sammen med pariserne spadsere rundt, kigge på butikker og kunstgallerier, studere restauranternes menuer og drømme om at bo i et af de fine 1600-tals huse. Det gjorde Victor Hugo og kardinal Richelieu blandt mange andre.

En af verdens mest berømte kirker i en af verdens mest berømte byer Foto: Eric Pouhier
Foto: Omar Ingerslev
Foto: Omar Ingerslev
Foto: Eric Pouhier
Foto: Omar Ingerslev