Alle tiders Kierkegaard

Selv jubilarer dør, men når Joakim Garff udgiver ALLE TIDERS KIERKEGAARD, er det for at vise, at 200-åringen er så levende som nogensinde

Kierkegaard skrev for den menige mand og så for evigheden. Derfor har han noget at sige enhver til alle tider. Joakim Garff har i ALLE TIDERS KIERKEGAARD udvalgt 200 historiske hændelser fra fødselsåret 1813 til jubilæumsåret 2013 og knyttet dem til 200 citater af den globale dansker, der fortsat formår at holde de lunkne til ilden, opløfte de sagtmodige og anfægte de selvfede, men først og sidst kan minde os om tilværelsens ubetalelige herlighed.

ALLE TIDERS KIERKEGAARD gør læseren klogere på de sidste 200 års historie inden for kultur, politik og åndsliv, der sættes i relief af sam- og fremtidsrevseren Kierkegaard, som ikke bare spidder de moderne medier og ironiserer over den moderne godhedsindustri, men tillige er leveringsdygtig i adskillige forudsigelser, deriblandt af Titanics forlis.

ALLE TIDERS KIERKEGAARD byder kort sagt på forbløffende profetier, præcise diagnoser og provokerende påstande. Med sit indgående kendskab til Kierkegaard fører Joakim Garff behændigt læseren gennem en personligt vedkommende kronologisk kabale med Kierkegaard som lige dele joker, trumf og hjerterkonge.

JOAKIM GARFF (f. 1960) er er lektor på Søren Kierkegaard Forskningscenteret og har været medredaktør af Søren Kierkegaards Skrifter. Han har udgivet den prisbelønnede SAK. Søren Aabye Kierkegaard. En biografi (2000), der er oversat til adskillige sprog. Seneste større udgivelse er Regines gåde. Historien om Kierkegaards forlovede og Schlegels hustru (2013).