Arabernes historie

Foto: Leif Tuxen

Storværk af Oxfordprofessor Eugene Rogan fortæller den mangfoldige og fascinerende historie om de arabiske folk fra Osmannerriget til i dag

Siden slutningen af middelalderen har araberne og europæerne gensidigt inspireret og invaderet hinanden; fra korstogene og siden osmannernes erobringer i 1500-tallet over europæisk imperialisme til alliancer på kryds og tværs under den kolde krig. Også i dag tiltrækker de arabiske folk og lande sig geopolitiske roller som både fjender og allierede.

Den britiske historiker og Oxfordprofessor Eugene Rogan fortæller hele denne fascinerende historie fra senmiddelalderen til i dag, fra Nordafrika til Den Arabiske Halvø. Gennem et væld af kilder og øjenvidneberetninger – politikere og intellektuelle, forfattere og soldater, kvinder og mænd, berømte såvel som berygtede – giver bogen et indlevende og sanseligt billede af arabernes vej ind i den moderne verden. Samtidig viser Rogan, hvordan europæernes syn på de arabiske folk er skiftet gennem tiden. Til tider har man betragtet dem som eksotiske og spændende venner, andre gange som uforståelige eller fanatiske fjender.

Et medrivende og særdeles vigtigt værk, hvis man vil forstå de arabiske folks historie, selvforståelse og fremtid.

EUGENE ROGAN er professor i moderne mellemøsthistorie og leder af Mellemøstcentret ved Oxford University. Han er forfatter til en række værker, bl.a. den internationale bestsellerOsmannerrigets fald, der udkom på dansk i 2016. ARABERNES HISTORIE er udkommet på en lang række sprog.

Man bliver ikke bare klogere på araberne, men også på os selv. Advarslerne står i kø i Rogans bog.

Weekendavisen

Eugene Rogan beskriver på forbilledlig vis rødderne til de nuværende problemer i Mellemøsten, men tegner samtidig et billede af en smuk, mangesidet og fascinerende region

★ ★ ★ ★ ★ Kristeligt Dagblad

ARABERNES HISTORIE klæder os ikke bare på til at forstå de dybereliggende årsager til uroen i regionen - den gør os klogere på det komplicerede forhold mellem Vesten og de arabiske lande i dag.

Zetland