Beethoven. Den symfoniske mester

I 2020 fejres 250-året for Ludwig van Beethovens fødsel. Få komponister har haft så stor betydning for musikhistorien og inspireret så mange musikere. Den anerkendte musikkritiker Peter Dürrfeld giver en grundig indføring i komponistens vigtigste værker med hovedvægt på hans ni symfonier, der er nøglen til at forstå mesteren og hans musik.

Ligesom Wolfgang Amadeus Mozart var Beethoven et musikalsk vidunderbarn. I dag kender de fleste ham som den stædige mand, der insisterede på at dirigere sine egne værker, længe efter at han havde mistet hørelsen. Den dårlige hørelse forhindrede dog ikke Beethoven i at komponere musik, og han efterlod sig et enormt og alsidigt musikalsk korpus mellem wienerklassicisme og romantik.

Beethoven. Den symfoniske mester skildrer mennesket ud fra de berømte ni symfonier. Bogen er skrevet i et veloplagt og tilgængeligt sprog og består af tre dele, tre satser, om man vil. Gennem disse indvies læseren i Beethovens omskiftelige liv og virke og de begivenheder, der udspillede sig undervejs og påvirkede hans værker. Ved sin død i 1827 stod Beethoven som en næsten skræmmende kæmpe, ikke bare i musikkens verden, men i den europæiske kulturhistorie.

Bogen er en inspirerende introduktion skrevet direkte til et dansk publikum og hjælper både uerfarne og mere garvede lyttere med at finde vej i Beethovens musikalske univers.

Peter Dürrfeld, født 1942, har årtiers erfaring med at formidle klassisk musik til et dansk publikum. Siden 2011 har han været musikanmelder for Kristeligt Dagblad, og han er forfatter til en lang række bøger om klassisk musik, herunder Den lille Carl Nielsen (2017), 117 symfonier (2016) og Den lille Mozart (2005).