Det vi står for

Foto: Chris Maluszynski

Advokat Geir Lippestads åbenhjertige fortælling om retssagen mod Anders Behring Breivik og et håndfast forsvar for det demokrati, hans klient forsøgte at sprænge i luften.

Det blev den mest afgørende samtale i hans liv, da advokat GEIR LIPPESTAD den 23. juli 2011 tog telefonen og blev bedt om at forsvare Anders Behring Breivik, der dagen før havde dræbt 77 nordmænd i en uhørt terrorhandling.

Igennem det næste år kom han tættere på Breivik end nogen anden. Han stod frem over for verdenspressen, og han førte hans forsvar i retssalen. Han gjorde det, fordi Breivik ikke skulle få sin vilje og detonere demokratiet. Men omkostningerne var store. Presset udefra var kolossalt, arbejdsbyrden enorm og gruen i mødet med Breiviks gerninger og logikken bag uhyrlig. Samtidig kostede det på hjemmefronten, men Lippestads hustru og otte sammenbragte børn bakkede ham op.

DET VI STÅR FOR er en både stærkt principiel og dybt personlig bog fra manden, der blev kaldt Djævlens advokat, men i 2012 blev kåret til Årets navn i Norge.

"Jeg har valgt at åbne vinduet til forhold, som en advokat normalt aldrig ville vise omverdenen" - Geir Lippestad