Gå! En filosofisk fodrejse

At gå er ikke en sport. Det kræver kun en smule øvelse – intet udstyr, ingen penge. At gå er også en filosofisk handling og en åndelig erfaring. GÅ! inviterer på lystvandring i filosofi- og litteraturhistoriens verden.

"Sommertid er vandretid, og for den filosofi- og kunstinteresserede findes næppe bedre optakt end Frédéric Gros’ vidende og veloplagte »Gå!«" - Berlingske (5 stjerner)

GÅ! tager en af kroppens vigtigste funktioner på ordet. Og præsenterer, hvordan de største filosoffer og forfattere gennem tiden har brugt fødderne til at tænke med.

Kant, Kierkegaard og Nietzsche havde alle sammen de daglige vandringer tilfælles. Deres tænkning bugter og slynger sig efter særlige mønstre, der minder om den måde, de hver især bevægede sig på. Den amerikanske forfatter Thoreau flygtede fra civilisationen ud i skovene, mens Gandhis våben blev den politiske fredsmarch.

I vore dage søger det plagede og stressede menneske tilbage til pilgrimsvandringen i håb om at krop, sjæl og ånd smelter sammen og bliver et med naturen.

GÅ! viser med poesi og livsindsigt de mange aspekter og betydninger af noget så simpelt som at bevæge sig gennem verden. Bogen introducerer en overset side af den vestlige filosofi og litteratur og er et manifest for den tænksomme vandrer.

Frédéric Gros er professor i filosofi i Paris. GÅ! er oversat til adskillige sprog og er blevet en bestseller i flere lande.

HENT PRESSEBILLEDER HER

Gå!
En filosofisk fodrejse

210 sider
249,95 kr.
Køb bogen her