Glas og bly. Per Kirkebys glasmalerier i Gentofte Kirke

- Jeg bliver ved med at lave kunst, men jeg vil ikke hægtes op på, at min kunst er bundet til kristendommen. Det er den forkerte binding. Den er bundet til sig selv. Og den binding er inficeret af det dér. Og det er mig, siger Per Kirkeby fra sit atelier i Hellerup nord for København. - Foto: Foto: Leif Tuxen.

Per Kirkeby har forvandlet Gentofte Kirke. I Glas og bly fortæller kunsthistorikeren Mikael Wivel hvordan. Per Kirkeby har forvandlet Gentofte Kirke. I Glas og bly fortæller kunsthistorikeren Mikael Wivel hvordan

KØB BOGEN HER

Et kirkerum er ikke bare et kirkerum. Således forvandlede Per Kirkeby i 2008 Gentofte Kirke med 11 glasmalerier, der i enhver forstand giver nye farver til oplevelsen af middelalderkirken.

Forfatteren Mikael Wivel, der er en stor kender af Per Kirkebys værk og landets førende ekspert i kirkekunst, har fulgt udsmykningen af Gentofte Kirke fra begyndelsen, ja, han bragte selv Kirkeby i spil som kunstneren, der skulle forløse det gamle kirkerum.

I sin nye bog, GLAS OG BLY, fortæller han historien om værkets tilblivelse, om glasmaleriernes motiver og om Kirkebys fortolkning af spændet mellem syndefald og opstandelse.

Per Kirkebys glasmalerier i Gentofte Kirke. Af Mikael Wivel.