Gud i musikken

Peter Dürrfeld

I sin nye bog, Gud i musikken, søger og finder Peter Dürrfeld frem til det religiøse i store klassiske værker, fra renæssancen til i dag. Det er musikhistorie, så englene synger!

Siden tidernes morgen har musik haft en religiøs dimension. Men i "Gud i musikken" tager Mozart-eksperten Peter Dürrfeld skridtet fuldt ud og viser, hvordan det religiøse toner frem i musikhistoriens allerstørste værker og hos de mest berømmede komponister.

Dürrfeld tager læseren med på en både personlig og musikalsk jagt på Gud og finder ham så forskellige steder som i Mozarts Requiem, Bachs Matthæuspassionen, Mahlers 2. symfoni og Arvo Pärts Credo. Nogle steder findes det religiøse i arier, andre steder i orkestersatsen, nogle steder i komponisternes liv og levned, andre steder kommer det til verden under opførelsen. Beåndet.

HØR OGSÅ: Peter Dürrfeld giver fem musikalske anbefalinger fra bogen til P1 (eksternt link)

"Gud i musikken" er både smukke historier og små anekdoter fra komponisternes liv. Og så er det en pragtfuld indgang til 14 af musikhistoriens helt store værker, som man får kolossal lyst til at høre. For hvert værk angiver forfatteren derfor en række indspilninger til videre fordybelse.

Det er musikhistorie, så englene synger - og vi nikker med!

Peter Dürrfeld
GUD I MUSIKKEN
Isbn 978-87-7467-067-4
256 sider, 249 kroner
Illustreret
Bogen udkom fredag den 25. marts 2011