Kommende udgivelser

KOMMENDE UDGIVELSER FRA KRISTELIGT DAGBLADS FORLAG

Titel: Massakren i Damaskus. Osmannerrigets fald og skabelsen af det moderne Mellemøsten

Udgivelsesdato: 30. april

Forfatter: Eugene Rogan, født 1960, er professor i moderne mellemøstlig historie ved Oxford Universitet og forfatter til bestselleren ”Osmannerrigets fald” (2016)

Om bogen: Oxford-professor Eugene Rogan giver i bogen ”Massakren i Damaskus” liv til den mellemøstlige verden, som den tegnede sig under det mægtige Osmannerrige og fortæller om massakren på tusindvis af kristne i Damaskus i 1860. Et skæbnesvangert knudepunkt i Mellemøstens historie, hvorfra mange, også nutidige, konflikter og stridigheder forgrener sig.

Titel: Kampen om sandheden. Om brug og misbrug af ytringsfriheden

Udgivelsesdato: 20. maj

Forfatter: Per Stig Møller, født 1942, er dr.phil. og tidligere minister. Kaj Munk-ekspert og forfatter til en række anmelderroste bestsellere som ”Sommeren ’45” og ”De fire isbjerge”.

Om bogen:

Er det overhovedet muligt både at stå fast på den uindskrænkede ytringsfrihed og være et tolerant multikulturelt samfund, hvor mange minoriteters og særgruppers følelser og grænser skal imødekommes? Dr.phil. og tidligere minister Per Stig Møller giver historisk baggrund for den aktuelle debat om ytringsfriheden i anledning af 175-året for grundloven.

Titel: Uden manual. At være forældre til et barn med særlige behov

Udgivelsesdato: 23. maj

Forfatter: Annette Due Madsen, født 1955, er psykolog og familieterapeut. Medstifter af Center for familieudvikling i 2014. Har i over 23 år bestyret Kristeligt Dagblads brevkasse.

Om bogen: En erfaringsbaseret bog om at være forældre til et udfordret eller sårbart barn med udviklingshandicap, skrevet af psykolog og familieterapeut Anette Due Madsen. Bogen er en personlig og professionel håndsrækning til de forældre, der pludselig bliver udfordret over evne: Temaer som sorg, omsorg for søskende, parforhold og øvrige relationer klæder læseren på til kamp for et elsket barn.

Titel: Notre-Dame. Katedralen, der ikke må dø

Udgivelsesdato: September

Forfatter: Andreas Rude, født 1961, er mag.art. i litteraturvidenskab og lektor på Niels Steensens Gymnasium. Forfatter og skribent om kirkelige forhold i Kristeligt Dagblad.

Om bogen: Denne bog, som er rigt illustreret, handler om den store betydning af Notre-Dame og den forfærdelige brandulykke i april 2019, ikke bare i en fransk, men også i en europæisk og dansk sammenhæng. Branden satte blandt andet fokus på vores forhold til de utallige kirkebygninger, der karakteriserer europæiske landskaber og byer. En bog for den historie-, kunst- og arkitekturinteresserede læser.