Lille dreng med rejseskrivemaskine

Nils Gunder Hansen Foto: Søren Staal

Det akademiske undertøj hænges til tørre, indtrykkene fra 12 år i Berlingske-koncernen foldes ud og så fortæller den lille dreng med rejseskrivemaskine om turen fra Tøndermarsken til kultureliten i København

At livet leves forlæns, men forstås baglæns er ikke kun et Kierkegaard-citat. Det er også den forunderlige virkelighed for Nils Gunder Hansen, litteraturmenneske, avisredaktør, professor og forfatter.

Som otteårig flytter han med sine forældre til Tønder. Her formes den lille dreng med rejseskrivemaskine, der skriver sørøverhistorier om sommeren og læser stadig tungere bøger om vinteren.

LÆS OGSÅ: Det skrev pressen om bogen

Siden studerer han både sprog og kvinder og skriver aviser og bøger, men livet falder først for alvor på plads, da han har mødt sin kone fra fremtiden og fået tre børn. Da en af sønnerne får stillet en diagnose, kaster det et forklarelsens skær over professorens liv.

Nils Gunder Hansens erindringer er en smuk og rørende beskrivelse af opvæksten i marsken. Af mødet med filosofien, litteraturen og teologien. Af studietidens marxistiske amokløb og universitetskarrierens rotteræs. Af årene som evigt skrivende i forskellige bladhuse. Og af en mand, der aldrig helt har kunnet sætte skel mellem himmel og jord.

Nils Gunder Hansen
LILLE DRENG MED REJSESKRIVEMASKINE
Isbn 978-87-7467-061-2
269 sider, 249 kr.
Bogen udkommer fredag den 6. maj