Massoud Fouroozandeh

Massoud Fouroozandeh Foto: Foto: Arkiv

Massoud Fouroozandeh er født i Teheran, Iran i 1970 og tidligere muslim. Han voksede op i Shahens tid og var 9 år gammel, da Khomeini kom til magten i Iran. Faderen var praktiserende muslim og opfordrede Massoud til at studere Koranen og leve som en trofast muslim. Moderen var religiøst åben og interesseret i blandt andet kristendommen.

I 1986, da krigen rasede mellem Iran og Irak, blev han som 15-årig kaldt ind til aktiv militærtjeneste, men han fandt krigen absurd og meningsløs. Med den ene fod i gips og på to krykker flygtede han gennem de kurdiske bjerge til Tyrkiet og videre til Danmark.
Efter studentereksamen gik han i gang med international markedsøkonomi og startede egen virksomhed, som han drev i fem år, indtil Jesus viste sig for ham i en bemærkelsesværdig drøm og kaldte ham til tjeneste.

I 1997 blev "Mohabat" - eller Church of Love - en realitet, og Massoud har været daglig leder for de farsitalende menigheder i Danmark siden da. I dag er han både sognepræst i Den Danske Folkekirke og migrantpræst på landsplan.

Massoud Fouroozandeh har vundet en række priser og gode anmeldelser om sine bøger og for sit store integrations og missionsarbejde i Danmark. Den 07. november 2011 fik han tildelte Kristeligt Dagblads Pris 2011 for sin store indsats med at bygge bro mellem Folkekirken og migranter kirker i Danmark.

Dansk-iraneren er endvidere blev symbol på religionsfriheden, fordi han taler et klart sprog over for dem, der ved vold og trusler vil gøre åndsfrihed til tvang sagde formanden for KDs bestyrelse, Hans Skov Christensen, i sin begrundelse for pristildelingen.

Massoud Fouroozandeh
Foto: Privatfoto