Nils Gunder Hansen i pressens ord

Nils Gunder Hansens erindringsbog "Lille dreng med rejseskrivemaskine" blev bredt og meget vel modtaget i pressen. Læs her hvad anmelderne skrev - og find links til avisernes interviews med Nils Gunder Hansen.

Jyllands-Posten
I Jyllands-Posten gav Simon Staffeldt Schou bogen fem stjerner og skrev blandt andet:

"...fortællingen hæver sig over de selvbiografier, som forlagene i ét væk sender ud til højre og venstre."

På sin blog på Jyllands-Postens hjemmeside skrev kritiker Mikael Jalving blandt andet:

"Her taler et individ, født 1956, med en så personlig stemme, at man bliver slået over, hvor mange flødeboller, epigoner, håndsæber og græshopper, der ellers findes i mediebranchen og i den akademiske verden ... Hans stærke beretning (...) er så fermt skrevet, at han burde være mere kendt for sin sproglige elegance og underspillede humor."

Politiken
I Politiken gav Mikkel Bruun Zangenberg bogen fem hjerter og skrev blandt andet:

"En vittig og klog og engagerende selvbiografi, der taktfuldt, men langt fra ukritisk fører os gennem livets små og store skær."

Kristeligt Dagblad
Kristeligt Dagblads gæsteanmelder Henrik Dahl skrev blandt andet:

"Man kan sige, at 54 ikke er nogen alder at skrive erindringer i. Ikke desto mindre kan jeg anbefale "Lille dreng med rejseskrivemaskine" varmt til alle, der interesserer sig for den tid, vi lever i, og for, hvordan livet også kan leves."

Berlingske Tidende
I Berlingske Tidende gav Jørgen Johansen bogen fire stjerner og skrev blandt andet:

"At Nils Gunder Hansen skriver så uanstrengt godt, som han gør, er med til at give hans erindringer i utide både holdning og karakter."

Frederiksberg Bladet
I Frederiksberg Bladet skrev Morten Friis Outzen blandt andet:

"...en perle af en erindringsbog ... Som læser bliver man inviteret meget tæt på ... der er rig mulighed for at spejle sig og holde troldspejlet op for ens eget liv og give det en ekstra tanke i et lidt klogere tilbageblik."

Forfatteren i egne ord
Flere aviser bragte interviews med Nils Gunder Hansen omkring bogudgivelsen. Læs her forfatterens egne ord om bogens indhold og tilblivelse.

"Set i et livsperspektiv, så var det godt, at jeg kom væk fra Litteraturvidenskab. ... I de sidste 15 måneder sad jeg hver dag med de samme kolleger i KUAs kantine og spurgte, om de havde rygter om lektoratet, og det havde de aldrig. Det var snævert og indebrændt."
Interview i Information

"Der bliver talt klichéagtigt og folkloristisk om ungdomsoprør, kollektiver, bollerum og lilla bleer, når det handler om 70'erne. Men det, der er den store modsætning til i dag, er, at hvor mange nu går op i karriere og i at have kontrol over deres liv, var der dengang en bevidst afslappet og utjekket tilgang til tingene."
Interview i Kristeligt Dagblad (kræver abonnement)

"Der er jo så mange 68'ere, der skriver deres erindringer, jeg tilhører den generation, der kom i slipstrømmen, en måske lidt glemt eller overset generation."
Interview i Jyllands-Posten