OPGØR MED DEN MODERNE MYTE

Præst og forfatter TORBEN BRAMMING i skarpt og polemisk opgør med fremgangsforelskelsen i politik, psykologi og teologi

Alting går fremad har været mantraet, siden Darwin skrev, at arterne konstant udvikler sig mod det bedre, og Hegel forklarede, at historien kun kan gå én vej - fremad! Fremskridtstanken har sejret overalt, lige fra lommepsykologi over samfundsteori til moderne teologi, for selv Gud lærer og udvikler sig konstant. Til det bedre, forstås.

Eller gør han? Og gør vi? Nej, hævder TORBEN BRAMMING, når han tager livtag med den fremgangsforelskelse, der har inficeret den vestlige verden med en behagelig, men tindrende naiv løgn. For nutiden er ikke kun en bleg afglans af fremtiden. Du er ikke kun en dårlig udgave af dit fremtidige selv. Og trods alverdens teologiske fiksfakserier er og bliver Gud uforbederlig. Til gengæld er der et alternativ til den moderne myte. Et alternativ med rod i kristendommens ærlige tale om mennesket som synder og helgen, bundet og fri, begrænset og evigt. Det handler om selvindsigt, ansvarlighed, ægte nærvær i nuet.

I dette OPGØR MED DEN MODERNE MYTE stiller præst, forfatter og leder af Taarnborg i Ribe, Torben Bramming, en diagnose på en fremskridtsforelsket tid og peger på kristendommens nødvendige korrektiv.

OPGØR MED DEN MODERNE MYTE
Af Torben Bramming
135 sider, 149 kroner

Udkommer den 2. november.