Oplev Grundtvig og Brorson i ny smuk salmeserie

N.F.S. Grundtvig. - Foto: Arkiv

Den 10. november udkom bind 4-6 i den luksuriøse 15-bindsserie, med bidrag af Ida Jessen, Kåre Gade og Keld Zeruneith, illustreret af Janne Klerk, Anne Marie Ploug og Per Kirkeby

Så er bind 4-6 i den anmelderroste salmeserie snart på gaden. Her kan du læse om Grundtvig og Brorsons salmer og nyde de smukke illustrationer.

Se de første tre bind i serien her: Salmebøger så englene synger

Bind 4: Ida Jessen, Der er et land så kosteligt (MED FOTOGRAFIER AF JANNE KLERK)

Grundtvig flyttede som 9-årig ind i Thyregod præstegård i 1792. Ida Jessen var 1½ år, da hun fulgte efter i 1966. Sangen Der er et land så kosteligt er Grundtvigs erindring om egnen, og i denne smukt illustrerede bog går Ida Jessen både Grundtvig, sin barndom og egnen omkring Thyregod præstegård efter her er egnshistorie og erindring i ét.

Bind 5: Kåre Gade, Paaske-Blomst (MED ILLUSTRATIONER AF ANNE MARIE PLOUG)

Det var det år, alle begravede deres fædre, fortæller journalist Kåre Gade som optakt til sit livtag med Grundtvigs Påskeblomst! hvad vil du her?, der oprindeligt havde 21 strofer og indgik i et skuespil, siden fik en dårende smuk melodi af Carl Nielsen, og i dag er en af vore bedst kendte påskesalmer. Og ét er sikkert: Den skal synges, når Kåre Gade selv skal begraves!

Bind 6: Keld Zeruneith, Guds igienfødde, nye, levende, siele (MED ILLUSTRATIONER AF
PER KIRKEBY)

Brorsons salme er i sin nuværende form på 6 strofer, pæn og nydelig. Men den er intet imod originalens 18 strofer lange bodsvandring, omvendelseshistorie og salig forening med Frelseren, som Brorson skrev i 1735. Litteraturforsker Keld Zeruneith dykker i denne bog ned i salmens tilblivelsesproces, tematikker og nære sammenhæng med Brorsons øvrige salmer.

Alle bøger udkom den 10. november. Hvert bind er på 36-40 sider, smukt indbundet og koster 99 kroner.

Omslag fra bogen. -