Paradisskyggen - med Grundtvig i kærlighed og krise

Det er i eksistensens yderpunkter, at Grundtvigs digtning bliver allermest vedkommende. Følg den store digter i kærlighed og krise, gennem frygt for døden og ekstase over livet.

”En skygge er både en rest og en foregribelse, og det er netop denne dobbelte betydning, der klinger med, når Grundtvig kalder kærligheden en paradisskygge ... ” - Birgitte Stoklund Larsen

Historien om Grundtvig og Marie Toft er en historie om stor sorg – og derfor også om stor kærlighed. De mødte hinanden midt i 1840’erne, da Grundtvig var en etableret mand på omkring de 60 år, og Marie en enke på godt 30. Deres forelskelse var berusende, ægteskabet intenst – og sorgen uoverskuelig, da Marie døde efter blot tre år.

Her begynder PARADISSKYGGEN, en poetisk og eksistentiel bog om Grundtvig i kærlighed og krise. Fra begravelsen af Marie trækkes tråde tilbage til Grundtvigs tidligere livskriser og frem mod hans egen død.

Grundtvig digter sig gang på gang tilbage i livet, og trods skel i tid rammer hans ord os i dag med styrke og mod.

Birgitte Stoklund Larsen (f. 1960) er teolog, journalist og generalsekretær i Det Danske Bibelselskab. I en årrække har hun været leder af Grundtvig-Akademiet i Vartov.

HENT PRESSEBILLEDER

Paradisskyggen
Med Grundtvig i kærlighed og krise

192 sider
249,95 kr.

Bogen udkommer den 28. september