RØDE HUNDE GØR IKKE

Bjarne Reuters drengebøger møder Møllehaves erindringer og vupti, ud kommer Poul Joachim Stenders vildt fantasifulde barndomshistorier, RØDE HUNDE GØR IKKE, om alt det, der slet ikke kan lade sig gøre, men helt sikkert har fundet sted!

Et viltert hoved bliver i 1950erne født på spisebordet i stuen af en mor, der reciterer Guldhornene imens, for børn skal fødes med rim. Men den lille Poul Joachim kommer flere vers tidligere, end de fire større søskende meldte deres ankomst, og da hverken moren eller jordemoren opdager det lille, for tidligt fødte gny, tilbringer han livets første minut i en pyt af barselsvæsker, hvor han får øjnene op for livets store sammenhæng den mellem føde og at føde.

Sådan begynder RØDE HUNDE GØR IKKE, en perlende, rørende og fabulerende omgang barndomserindringer. Her er både havfruer og himmelsyn, forsvundne fostre og pletfri piger, den sorte skole og pludselig død og en drengefantasi, der slet ikke lader sig styre, men går på sanselige eventyr fra morgen til aften.

POUL JOACHIM STENDER (f. 1956) er præst og har provokeret med sin smag for det sanselige, både da han tog 500 kroner i entre til en skærtorsdagsgudstjeneste med nadvermåltid af Claus Meyer, og da han udgav sexbogen Med Gud i sengen. Med RØDE HUNDE GØR IKKE springer han ud som fuldbåren, folkelig erindringsforfatter.

Poul Joachim Stender: 
RØDE HUNDE GØR IKKE 
Barndomserindringer 
188 sider, 249,95 kroner 

Hent pressebilleder her

"Røde hunde gør ikke" udkom den 16. april 2014