Skønne salmehistorier

Henrik Wivel, Erik A. Nielsen og Jens Smærup Sørensen tager livtag med Ingemann og Grundtvig i tre nye bind i Salmeserien fra Kristeligt Dagblads Forlag og Taarnborg

Nu udkommer bind 7, 8 og 9 i den flotte salmeserie fra Kristeligt Dagblads Forlag og Taarnborg, smukt illustreret af Hanne Mailand, Kirsten Klein og Per Bak Jensen.

Klassikerne danner kø i Ingemanns MORGEN- OG AFTENSANGE: Morgenstund har guld i mund, I østen stiger solen op, Lysets engel går med glans, Der står et slot i vesterled. Og for kulturredaktør, dr.phil. Henrik Wivel hører de sammen og skal behandles som en helhed. En helhed, der ikke kan adskilles fra Ingemanns oplevelser i barndommen, hans interesse for skyfænomener og en kristendomsforståelse, der bringer jord og himmel nærmere hinanden.

Dr.phil. Erik A. Nielsen har med Kristendommens retorik og sin store Kingo-biografi de seneste år givet enestående bidrag til forståelsen af den kristne kultur, vi er rundet af. Nu gør han det samme i miniformat. I AL SIN GLANDS NU STRAALER SOLEN handler om Grundtvigs vidunderlige pinsesalme og viser, hvor pragtfuld pinse og forår, lys og sol kan være i Danmark!

Grundtvigs store salme om DE LEVENDES LAND var skrevet som et svar på omtrent 150 års afstand! I 1681 skrev Kingo Keed af Verden og ønskede sig til paradis. I 1824 skrev Grundtvig så sin store salme om De levendes Land og viste, at paradis findes midt iblandt os, nemlig der, hvor tro, håb og kærlighed råder. Den tråd forfølger forfatteren Jens Smærup Sørensen og finder, at den også for os kan sige noget om, hvem vi er.

MORGEN- OG AFTENSANGE
Tekst Henrik Wivel, fotografier Kirsten Klein
ISBN: 978 87 7467 077 3

I AL SIN GLANDS NU STRAALER SOLEN
Tekst Erik A. Nielsen, illustrationer Hanne Mailand
ISBN: 978 87 7467 078 0

DE LEVENDES LAND
Tekst Jens Smærup Sørensen, fotografier Per Bak Jensen
ISBN: 978 87 7467 079 7

Udkommer torsdag den 12. maj
Bindene er 30-42 sider, illustreret og indbundet og koster 99 kr. stk.