Troen går til Paris

En af verdens mest berømte kirker i en af verdens mest berømte byer Foto: Eric Pouhier

En alternativ rejseguide giver ny inspiration til mødet med byernes by

TROEN GÅR TIL PARIS er en alternativ Paris-guide. Her føres man både gennem kirkernes Paris og helgenernes, kardinalernes og åbenbaringernes Paris. Noget er opbyggeligt, og andet foruroligende. I over 1500 år har dagliglivet i Paris udfoldet sig i et univers, hvor menneskene tænkte i evigheder, og religionen ikke kun var et tilvalg, men et livsvilkår. Det bliver besøget i byernes by ikke kedeligere af at vide lidt om. For historien rummer både afhuggede hoveder, politiske rævekager, imposante byggerier og meget, meget mere!

Tag fx til:

Chapelle Expiatoire. For 200 år siden lå på dette sted Madeleine-kirkegården, som blev brugt som massegrav for ofrene for Rædselsherredøm-met under den franske revolution. Og her blev også Louis XVIs og dronning Marie-Antoinettes guillotinerede lig kastet hen. Stemningen i det elegante nyklassicistiske kapel er lidt sørgmodig, men ingen, der interesserer sig for Frankrigs historie, bør gå glip af et besøg.

Notre-Dame. En af verdens mest berømte kirker i en af verdens mest berømte byer. Paris er utænkelig uden den. Når man har beundret katedralen udefra og indefra, kan man klatre de 422 trin op i tårnet til en fantastisk udsigt over hele byen. Men hold pause i tårngalleriet efter de første 245 trin og se nærmere på de sagnom-spundne skulpturer af kimærer og andre monstre.

ANDREAS RUDE
TROEN GÅR TIL PARIS
REJSEGUIDE
Isbn 978-87-7467-041-4
167 sider, 199 kr.

Foto: Omar Ingerslev
Foto: Omar Ingerslev
Foto: D-Grafisk