Under en ond stjerne

Rudolf og Heda Margolius 1939

Det lykkedes hverken Hitler eller Stalin at tage livet af Heda Margolius Kovály. Hendes gruopvækkende og tindrende klare vidnesbyrd om Europas skæbne i det 20. århundrede udkommer nu på dansk.

En i sandhed uforglemmelig bog.
- NEW STATESMAN

Koválys fortælling er blændende skarp ... Det er en modig, smuk bog om hvordan mennesker kan overvinde selv de mest grusomme overgreb.
- THE INDEPENDENT

Ved at fortælle sin historie ligefremt og uden selvmedlidenhed kaster hun lys over dybe sandheder om den menneskelige adfærd.
- THE NEW YORK TIMES

HEDA MARGOLIUS KOVÁLY (1919-2010) overlevede mirakuløst nazisternes gaskamre og flygtede tilbage til Prag få måneder før Anden Verdenskrigs afslutning. Men på selvmordets rand måtte hun erkende det grufulde, at friheden som levende spøgelse i Prags gader knapt var at foretrække. Den spirende kommunisme lovede kortvarigt godt for fremtiden, men ledte hurtigt til et rædselsregime, der tog livet af hendes mand, Rudolf Margolius, i Slansky-processen i 1952. Og den håbefulde opblødning med foråret i Prag i 1968 viste sig at være en illusion, da den sovjetiske jernnæve slog til.

LÆS OGSÅ:Flot modtagelse af "Under en ond stjerne"

UNDER EN OND STJERNE beskriver den totalitære stats galskab. Hvordan kunne et helt folk efter overvindelsen af ét totalitært regime vælge selv at indrette sig i et nyt - det kommunistiske? En stærk selvbiografi, der gribende udfolder Europas moderne historie.

Heda Margolius Kovály:
UNDER EN OND STJERNE - Mit liv i Prag 1941-1968

267 sider, 249 kroner
Isbn 978 87 7467 106 0

Udkommer den 27. april