VERDENS KLOGESTE DRENG - En mors kamp for sin autistiske søn

Historien om Jacob, der er klogere end Einstein, men var faretruende tæt på at forsvinde væk i autismens mørke, er gået verden rundt. Den rørende fortælling om moderens kamp for sin søn kommer nu på dansk.

Jacob har en IQ højere end Einsteins, fotografisk hukommelse og lærte sig selv differentialregning på to uger. Som niårig begyndte han at udvikle en astrofysisk teori, der ifølge eksperter en dag bliver en Nobelpris værdig. Og som tolvårig fik han sit første job som forsker i kvantefysik.

SE VIDEO: Jacob Barnett i det amerikanske nyhedsprogram 60 minutes (eksternt link)

Men Jacobs særlige sind var faretruende tæt på at blive lukket inde i et autistisk mørke. Da han som toårig blev diagnosticeret, fik forældrene at vide, at han nok aldrig ville lære selv at binde sine snørebånd. Omgivet af eksperter derhjemme og på specialskolen trak han sig længere og længere væk fra verden og holdt til sidst helt op med at kommunikere.

SE VIDEO: Jacob Barnett holder TEDx foredrag (eksternt link)

Mod udviklingseksperternes råd begyndte hans mor Kristine at stimulere de aktiviteter, der gav Jacob glæde. For hvorfor koncentrere sig om alt det, man ikke kan, i stedet for det, man er god til? Og langsomt blomstrede et matematisk geni, som verden sjældent har set mage til.

VERDENS KLOGESTE DRENG er den forunderlige fortælling om en mor og en søn, der med kærlighed og stærk vilje overkommer uoverskuelige forhindringer. Et vidnesbyrd om de muligheder, der åbner sig, når man ser det helt særlige, ethvert barn rummer.

VERDENS KLOGESTE DRENG
En mors kamp for sin autistiske søn
af Kristine Barnett
304 sider, 269 kroner

Udkommer fredag den 24. april

Foto: morten holtum