Vreden er en gave

Gandhis barnebarn: Forstå og udnyt din vrede konstruktivt. Ny bog løfter arven efter en af det 20. århundredes største åndelige ledere og personligheder.

Mahatma Gandhi var en af de største personligheder i det 20. århundrede. Civil ulydighed og ikkevold var hans vigtigste redskaber i kampen for Indiens uafhængighed.

Barnebarnet Arun Gandhi havde som dreng vanskeligt ved at styre sit temperament og levede derfor i to år sammen med sin berømte bedstefar i dennes indiske ashram. Som den store åndelige leder, Gandhi var, greb han barnebarnets udfordringer pædagogisk an og fik efterhånden drengen til at forstå, at vrede og frustration kan være en kilde til positiv forandring, hvis blot man lærer at omsætte de svære følelser til meningsfulde handlinger.

Had og vrede skal mødes med respekt, forståelse, accept, anerkendelse og medfølelse, så den onde cirkel bliver brudt. I hvert kapitel opsummeres bogens vigtigste temaer og citater, så læseren kan bruge Gandhis livsvisdom i sit eget liv.

VREDEN ER EN GAVE er en inspirerende fortælling om livet med og arven efter Mahatma Gandhi. Gandhis politiske aktivisme og enkle levevis er en glødende opfordring til at leve mere bæredygtigt og skabe bedre relationer til andre mennesker.

ARUN GANDHI, født 1934 i Sydafrika, er barnebarn af Mahatma Gandhi. Han er journalist, fredsaktivist og grundlægger af M.K. Gandhi Institute for Non- violence, USA.