Fri os fra det onde

Foto: Sørin Gotfredsen. Foto: Leif Tuxen

Ondskaben kan ikke ignoreres, den må forsages! I sin nye bog tager Sørine Gotfredsen derfor fat, hvor det gør ondt, når hun undersøger det ondes væsen og hvordan vi sættes fri.

Ondskaben er blevet umoderne. Vi tror helst på det gode i hinanden, mens vi overlader det til sociologien og psykologien at forklare de ubehagelige sider af livet. Men det får jo ikke det onde til at forsvinde.

Hvis alt godt skal strømme fra os selv, risikerer vi at blive slået om kuld, når vi møder egen eller andres hårdhed, løgn og kynisme. Med FRI OS FRA DET ONDE undersøger SØRINE GOTFREDSEN, hvordan det onde er på spil i vores liv i dag, og hvordan vi kan tage kampen op, så vi ikke står alene tilbage med vores skyld.

Bogen igennem inddrager hun Martin Luther. For den tyske reformator var Djævelens spil i verden en lyslevende realitet, og som ung munk pinte han sig selv til større godhed og lydighed for at undslippe fortabelse. Først da han indså, at den frisættende nåde kun kan komme udefra, blev han fri.

Martin Luthers tænkning er forankret i Reformationstiden, men hans kamp for det frisatte menneske angår i allerhøjeste grad også vores liv. Gennem eksempler fra film, litteratur af forfattere som Karl Ove Knausgård, Søren Ulrik Thomsen, Lionel Shriver, Sigrid Undset, Svend Brinkmann og Henrik Pontoppidan samt fra sit eget liv sætter SØRINE GOTFREDSEN Luthers liv og tænkning i spil for at finde svar på, hvad der i dag kan fri os fra det onde.

Et modigt, velskrevet og vellykket forsøg på at bringe Luthers tankegods sammen med nutidens problemstillinger ... varmt anbefalet

★ ★ ★ ★ ★ ★ Kristeligt Dagblad

En velskrevet og ambitiøs bog ... det er vitterlig fremragende set at lade den store reformators tilværelse løbe gennem bogen som en rød tråd, der sammenvæver de tematiske kapitler

Weekendavisen