#Hverdagspsykologi

Hvorfor har så mange skandinaver det så skidt, når vi – i hvert fald materielt set – har det så godt? De to norske psykologer Rebekka Egeland og Carina Poulsen hjælper læseren til bedre at mestre livet.

Vi lever i et præstationssamfund, hvor det kan være svært at acceptere og håndtere skuffelse og følelsen af ikke at være perfekt. Imidlertid kan man lære at rumme egen sårbarhed – man kan med andre ord fremme en mere robust karakter, så man ikke bliver væltet omkuld af alle former for modgang. Hvis det dybe selvværd øges, vil det ofte medføre færre negative tanker og mere glæde.

De fleste mennesker bliver i løbet af livet berørt af angst, depression, stress, sorg eller skam. Langt de fleste får det heldigvis godt igen. Og heldigvis kan man få hjælp til at opnå en højere grad af mental sundhed i sit hverdagsliv. Intet menneske er en ø – det gode liv handler om at kunne udfolde sig nogenlunde frit og hensigtsmæssigt i samspil med andre mennesker, også når livet gør ondt. Smerte og lidelse bliver vi aldrig foruden.

#HVERDAGSPSYKOLOGI viser nye veje til at mestre livet. Bogen inspirerer læseren til at acceptere de livsvilkår, man ikke kan ændre, og handle på det, der kan medføre en positiv forandring. Første skridt er at tage fat i de svære følelser og tabuer.

REBEKKA EGELAND og CARINA POULSEN er begge autoriserede psykologer med stor erfaring. Rebekka Egeland er direktør i Healthcare Norge. Carina Poulsen er privatpraktiserende psykolog i Oslo og afholder mange kurser og foredrag for privatpersoner og firmaer.

Bogen #HVERDAGSPSYKOLOGI er et godt værn mod alt for meget tilfældig ”sliding” i livet - alt for mange uovervejede reaktioner. Bogen kan med andre ord styrke vores evne til helt generelt at begå os i det psykologiske terræn.

Mattias Stølen Due, psykolog, direktør og forfatter til "Pas på parforholdet"