LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at læse alle artikler

Glemt adgangskode? Klik her.

Gådefuld bør man være. Vilhelm Hammershøi og inspirationen fra Søren Kierkegaard

Originale billedlæsninger i krydsfeltet mellem kunst og filosofi om Vilhelm Hammershøi og hans inspiration fra Søren Kierkegaard

Maleren Vilhelm Hammershøi (1864-1916) er kendt som en formens mester med sans for rum, arkitektur, lys og toner. Forfatter Lisbeth Smedegaard Andersen har imidlertid sporet en mulig påvirkning fra Søren Kierkegaard, som kan kaste nyt lys over kunstnerens verdensberømte motiver.

Inspirationen fra digterfilosoffen giver liv og eksistentiel tyngde til menneskefigurerne, ikke mindst Ida – den ofte rygvendte og sørgmodige kvinde i de hammershøiske stuer. Billederne meddeler sig da om andet og mere end æstetik – de udtrykker en kærlighedens etik midt i det moderne gennembruds brydningstid.

Gådefuld bør man være præsenterer originale billedlæsninger i krydsfeltet mellem kunsthistorie og filosofi. Bogen er en levende biografisk fortælling om kunstnerparrets liv og værk med udsyn til samtidens kunst og debat.

Lisbeth Smedegaard Andersen er forfatter, teolog, kunsthistoriker m.m. Hun har bl.a. skrevet den anmelderroste Huset med de mange boliger. Ny dansk kirkekunst (2013) og de populære bøger Skrædderen (2011) og Det begyndte med Jomfru Sørensen (2012).