giv os i dag ... Bønnens filosofi

Hvad har filosofi med bøn at gøre? Alt, hvis man spørger den franske filosof Bertrand Vergely, der i denne bog insisterer på bønnens betydning for at få mennesker til at filosofere

At bede er at ønske noget – for sig selv, for dem, man elsker, eller for det samfund, man er en del af. Derfor kan bønnen få os til at drømme, reflketere og handle.

Kant, Marx og Nietzsche er blot nogle af de store tænkere, der ifølge forfatteren har integreret bøn og filosofi, og bogen udfolder, hvorfor bøn ikke kan afgrænses til kirkerummet, men er med til at civilisere mennesket ved at lære os at spørge, før vi tager.

giv os i dag ... Bønnens filosofi formidler med stort overblik nye sider af den velkendte filosofi- og kulturhistorie og givet er overraskende bud på, hvilken plads bønnen har i det moderne, sekulariserede samfund. Bogen er en del af samme serie som bestselleren gå! En filosofisk fodrejse (da. 2015).

Bertrand Vergely, født 1953, er fransk filosof og har udgivet flere bøger om filosofi og kulturhistorie. Dette er hans første bog på dansk.

Mættet med filosofiske, teologiske og litterære referencer - bogen er inspirerende og oplysende

La Procure