KIM - Kim Malthe-Bruuns dagbog og breve 1941-1945

Kim Malthe-Bruuns dagbog og breve fra Anden Verdenskrig har inspireret, bevæget og rørt generationer, siden bogen første gang udkom i 1945. I anledning af 75 året for besættelsen genudgives klassikeren i en paperbackudgave.

”Er lige så bevægende læsning i dag som lige efter krigen.” 6 stjerner, Jyllands-Posten ”Kim skriver som en digter, selv når han muntert fortæller om solbadning og tyske søfolk i Danzig.” 5 hjerter, Politiken

KIM er en klassiker fra den danske frihedskamp - ja, i dansk litteratur. Som kun 21-årig blev Kim Malthe-Bruun henrettet af nazisterne den 6. april 1945 - få uger før krigens afslutning. Hans dagbog og breve fra krigens år rummer en nysgerrighed, livskraft og kærlighed, der har hjulpet og inspireret generationer langt ud over hans egen.

Med sine dagbogsoptegnelser fra livet på søen, breve til kæresten Hanne og den tunge afsked fra fængslet inden døden tegnede han ikke blot et portræt af Danmark under besættelsen, men gav et af de stærkeste vidnesbyrd i dansk litteratur om vundet og tabt ungdom.
 
Bogen genudgives i en paperbackudgave med forord af Kim Malthe-Bruuns søster, Ruth Berner, og et omfattende billedmateriale fra familiens arkiv.
 

HENT PRESSEBILLEDER HER

KIM
Kim Malthe-Bruuns dagbog og breve 1941-1945

222 sider
Paperback
129 kr.
Køb bogen her