Troens almanak 2024

Journalist og forfatter Charlotte Rørth opfordrer med Troens almanak 2024 læseren til at reflektere over sine dage og dermed over livet – hvad er du taknemmelig for?

Med ord og smukke kunstværker sætter hun en personlig og nærværende ramme omkring dagligdagen og højtiderne. Hun reflekterer sammen med læseren over sit ståsted i verden og i Norden, og over de generationer, der var før, og som vil komme efter.

Hun fortæller om sine oplevelser som mor og troende, og som barnebarn til en hjemmegående mormor, der var en del af en generation, som ikke fik de samme muligheder og friheder som hun selv. En generation af kvinder, som i stedet fandt stolthed i at føre et hus og skabe et hjem, med alt hvad det indebar af køkkenhavebrug, tøjvask, strikkeri, syning og alskens hjemlige sysler – nogle traditioner og værdier, som Charlotte Rørth har forsøgt at videreføre i sit eget liv.

Troens almanak 2024 er en smuk bog tilrettelagt med digte og citater, salmevers, bibeltekster, egne ord og ikke mindst kunstværker, der afspejler forfatterens nordiske tilhørsforhold. Bogen giver også plads til, at læseren hver dag kan notere egne tanker og refleksioner.

CHARLOTTE RØRTH, f. 1964, er journalist og forfatter til en række tabunedbrydende bøger. Bestselleren Jeg mødte Jesus (2015) var hendes debut som forfatter. Herudover udgiver hun podcasten Berørth – en podcast om at være i livet.