Orientekspressen. En togrejse

En original og velfortalt rejseskildring, der genopliver togturen som langsom og bæredygtig rejseform med tid og plads til at lade sansninger, historiens vingesus og eksistentielle refleksioner rodfæste sig

"Tilhængere af gammeldags rejseskildringer vil elske bogen for det overflødighedshorn, den er." - Dagbladet

"Indholdsrig og interessant rejsebog fra Norges mest succesrige rejseskildrer." - VG

Journalist og forfatter Torbjørn Færøvik rejser i denne bog på sporet af nogle af historiens mest centrale kulturpersonligheder – fra Ernest Hemingway til Stefan Zweig, Imre Kertész og Kemal Atatürk – på en virkelig togtur fra London til Samarkand. Inspirationen har han fra det eksklusive og legendariske tog Orientekspressen, der kørte fra 1883 til og med 1977.

Rejsen fører Færøvik fra det velkendte Europa til det ufremkommelige Centralasien. Undervejs fortæller han, inspireret af de historiske landskaber, han kan se fra sit togvindue, om store slag og kulturmøder. Og når han slentrer gennem byer som Paris, München, Budapest og Istanbul, blander fortidens bygninger og begivenheder sig med nutidens lugte og lyde.

Torbjørn Færøvik, født 1948, er prisvindende norsk forfatter og journalist, blandt andet ved Arbeiderbladet og som udenrigskorrespondent ved NRK. Har udgivet flere anmelderroste rejseskildringer og er til dato den eneste norske forfatter, der har modtaget den prestigefyldte faglitterære Bragepris hele tre gange.