Porten

MAJA LISA ENGELHARDTs udsmykninger i kirker landet over udgør en markant del af hendes værk. Ny pragtudgivelse præsenterer alle hendes enogtredive kirkeudsmykninger i ord og billeder, herunder hovedværket PORTEN i Viborg Domkirke.

Landet over kan kirkegængere glæde sig over Maja Lisa Engelhardts sanselige og indlevede kirkekunst. PORTEN inviterer indenfor til kunstnerens samlede kirkeudsmykninger. I 2011 udkom bogen ”Mod lyset. Tyve Kirkeudsmykninger”. Siden da har Maja Lisa Engelhardt skabt elleve nye værker, som – foruden de oprindelige – præsenteres i PORTEN.

Tidligere rektor for Kunstakademiet ELSE MARIE BUKDAHL præsenterer indledningsvis kunstnerens ideer og inspiration og sætter værkerne ind i en historisk sammenhæng. Bogen igennem beskrives det enkelte værk fyldigt dels af kunstneren selv, dels af andre involverede.

”Maja Lisa Engelhardt har altid udført sine opgaver med stor ærbødighed over for både kirken og menigheden. Hertil kommer, at hun har en utrolig evne til – både som kunstner og menneske – at afdække og trænge ind i de forskellige dybder og mange lag, som arbejdet med kirkekunst rummer. Hun lytter med alle sanser åbne og indtager kirkerum og omgivelser på sin egen selvforglemmende måde. Men hendes endelige valg af kirkeudsmykning er kompromisløst.” Fra Else Marie Bukdahls forord

MAJA LISA ENGELHARDT (f. 1956) har siden sin debut udstillet over hele Danmark og internationalt i bl.a. New York og Paris og er repræsenteret på en lang række museer. Siden midten af 1980’erne har hun boet og arbejdet i Asger Jorns hus og atelier i Colombes uden for Paris samt i sit atelier nær Holbæk.