Sultan Saladin. En mellemøstlig legende

En dramatisk historie om imperiebygning og blodige konflikter. Denne biografi om en af historiens mest fejrede militære og religiøse helte åbner et vindue til de islamiske og kristne verdeners komplekse indbyrdes forhold.

Da Saladin tilbageerobrede Jerusalem fra korsfarerne i 1187 og fik Den Hellige Stad under islamisk styre for første gang i næsten 90 år, sendte det chokbølger gennem det kristne Europa og det muslimske Mellemøsten.

Erobringen var kulminationen på et ekstraordinært spændende liv – fyldt med både sejre og nederlag. Saladin kæmpede under den hellige krigs fane, og samtidig arbejdede han utrætteligt på at opbygge et enormt dynastisk imperium fra det nordlige Afrika til det vestlige Irak. Ved tilbageerobringen af Jerusalem fremprovokerede han Det Tredje Korstog, hvor han skulle stå ansigt til ansigt med sin mest skræmmende modstander: den kristne kong Richard Løvehjerte.

Sultan Saladin. En mellemøstlig legende er en mangefacetteret fortælling om manden og legenden Saladin, skrevet af en af verdens førende forskere inden for området. Vi følger i Saladins fodspor helt op til nutiden, hvor han stadiger en ikonisk helt i det meste af den arabiske verden.

Jonathan Phillips, født 1965, er professor i korstogshistorie ved Royal Holloway, University of London. Han har tidligere skrevet blandt andet Holy Warriors: A Modern History of the Crusades, The Second Crusade: Extending the Frontiers of Christendom, The Fourth Crusade and the Sack of Constantinople og The Crusades, 1095-1204.

Phillips er medredaktør på det akademiske tidsskrift Crusades, skriver for BBC History og History Today og er en ofte benyttet ekspert i radio og på tv.

„En definitiv og genialt fortalt bog om en af verdens største – og mest berømte – militære ledere … Imponerende og levende fortælling om geniet Saladin.” - Peter Frankopan, forfatter til Silkevejene

„Phillips’ fortælling om Saladins karriere er levende og velovervejet, fuld af energiske kampscener, som var det Game of Thrones.” - Sunday Times

„Fantastisk researchet og utrolig underholdende … En af de bedste bøger i år.” - The Times